sv/en

Vanliga Frågor

  1. Kan Höganäs Bruks produkter användas direkt, eller måste de förbehandlas?
    Alla Carl Victors produkter är redo för att användas direkt. Detta beror på att gjutjärnet har blivit instekt i vegetabilisk olja under produktionen.
  2. Kan man använda Höganäs Bruks produkter på Induktionshäll?
    Alla Höganäs Bruks produkter är optimala för användning på induktion. Detta beror på att grytor, kastruller och pannor har en ”Sandwishbotten” är ett väldigt magnetiskt material.
  3. Vad är Sandwish-botten?
    Sandwichbotten innebär att kastrullbottnen är gjord i flera olika material som ligger i lager. I mitten finns ett magnetiskt lager som gör att kastrullen kan användas på en induktionshäll.
  4. Funkar Höganäs Bruks produkter på alla typer av spisar?
    JA! Höganäs Bruks produkter funkar på alla typer av spisar. (Funkar det på Induktion så funkar det på allt annat).
  5. Kan man stoppa Höganäs Bruks produkter i ugnen?
    JA! Höganäs Bruks produkter funkar i ugn.
  6. Vad är rostfritt stål?
    Rostfritt stål är en metallblandning som bildats av olika legeringsämnen. Huvuddelen består av järn och de viktigaste legeringsämnena är krom och nickel som hjälper till att förhindra korrosion dvs frätning av metallens yta. Alla Höganäs Bruks produkter har högsta rostfria kvalitet 18/10.
  7. Vad menas med 18/10?
    18/10 är stålets beteckning och bestäms av legeringens innehåll, se fråga 6.
  8. Varför är det så bra att använda Hörganäs Bruks produkter?
    Höganäs Bruks produkter är proffsprodukter som primärt används i restaurangkök. De leder och håller värme jämt och bra, vilket dessutom leder till en mycket energisnål matlagning.
  9. Är det nyttigt att använda Hörganäs Bruks produkter?
    Höganäs Bruks produkter är tillverkade utan någon tillsats av kemikalier eller andra giftiga ämnen.
  10. Maten bränner fast – varför och vad kan jag göra?
    Det finns inte något i dessa ämnen som gör att mat bränns vid eller fastnar om temperaturen inte är för hög eller om man inte använder fett som inte är avsedd för matlagning. Vissa fetter och oljor är inte avsedda att laga mat i, exv. vissa smörgås margariner.
    Rätt stektemperatur (oavsett kärl) är mellan +180°-200C°.
    Vid fastbränd mat – fyll kärlen med varmt vatten och låt stå ett tag
  11. Vilka redskap kan man använda i rostfritt?
    Alla, dock bör man vara vaksam på redskap av plastmaterial, då de kan smälta vid för hög värme.
  12. Kan man diska Hörganäs Bruks produkter i Diskmaskin?
    JA.